НОВИНИ

Смениха шефа на АПИ

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
09:14, 27.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
Политика
Слушай новината

Рокади и в Агенция "Пътна инфраструктура". Служебното правителство отстрани ръководството. Досегашният председател на управителния съвет Георги Терзийски съобщи във Фейсбук, че е освободен.

По непотвърдена информация още двама души от управителния съвет на агенцията са отстранени.

Рокадите по върховете на властта продължават. Именно това е една от агенциите в държавата, които разпределят най-много пари за обществени поръчки за строителство и поддръжка на пътищата и магистралите.

Терзийски обяви, че се разделя с поста си в Фейсбук, където благодари на екипа, с когото е работил. По непотвърдена информация са освободени Олег Асенов и Иван Досев, които са част от Управителния съвет.

Терзийски стана шеф на АПИ през януари 2019-та година, а преди това е бил областен и заместник областен управител на Ловеч в рамките на втория мандат на ГЕРБ. Досев и Асенов влизат в управителния съвет няколко месеца по-късно.

Едни от темите с голям обществен отзвук по време на управлението на Терзийски са договорите между държавното дружество "Автомагистрали" и АПИ за изграждането на участъци от магистрала "Хемус".

Терзийски също така доби медийна популярност и през зимата на 2020-та след скандал в министерски съвет с Бойко Борисов за винетките, които трябваше да плащат жители на села край София.

На този етап от Регионалното министерство не коментират официално кои ще бъдат новите имена в УС на АПИ.

Успяхме да се свържем с инженер Иван Досев, който заяви единствено, че вчера вечерта е получил заповед за освобождаване по преценка на министъра. Досев заяви, че би коментирал едва след като чуе официалната позиция на регионалното министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Солскяер: Един удар направи разликата
Солскяер: Един удар направи разликата
Тайната на успеха на Емери: Работа!
Тайната на успеха на Емери: Работа!