НОВИНИ

Цветанов: Остана усещане, че има възможност за натиск върху политически сили или лица

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 27.05.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Политика
Слушай новината

Остана усещане по време на кампанията, че има възможност за натиск върху политическите сили или дадени политически лица, които са в политическата надпревара. Аз смятам, че поне с тези рокади, които се правят, че отговорността си е изцяло на служебното правителство, защото те носят отговорността за провеждане на честни парламентарни избори. Това заяви в "Денят започва" лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Не трябва да се фокусираме върху това, че трябва да се сменят директорите на областните дирекции, защото те все пак имат някаква отговорност за провеждане на изборите и ако това доверие е нарушено, би трябвало да се направи определена смяна или да се направи съответната ротация, за която ние алармирахме от "Републиканци за България" на консултациите при президента Румен Радев", каза още Цветанов.

Доверието в службите се гради трудно, но пък едно доверие, което е изградено с години от Северноатлантическите партньори може да бъде разрушено за дни и се надявам, че в тази хипотеза няма да влезем.

Той се надява, че структурите за сигурност ще работят ефективно, защото те имат главна и отговорна задача - предсрочния парламентарен вот.

"Нека да си припомним, че само преди три седмици шефовете на специалните служби бяха изслушани в НАТО, където получиха висока оценка", каза Цветанов.

По думите на Цветанов през 2013 г. са обвързани неговото име с "един анонимен сигнал, който беше внесен от тогавашната опозиция, от представители на опозицията.

"Знаете, че тогава анонимният сигнал беше за подслушване на политици, на депутати, използването на кетчър - автомобил, който може да подслушва гражданите на страната. После се оказа, че кетчърите не могат да подслушват.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маноил Манев: Службите се използват от политици за създаване на недоверие и интриги
Маноил Манев: Службите се използват от политици за създаване на недоверие и интриги
40 семейства в Кърджали живеят в страх, че блокът им се руши
40 семейства в Кърджали живеят в страх, че блокът им се руши