НОВИНИ

Валежите с гръмотевични бури продължават

bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 26.05.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

И в близките часове, до полунощ, в много райони от страната с изключение на Източна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Предупреждение за локални значителни количества и опасност от градушки остава в сила в 14 области.

До сутринта облачността почти навсякъде временно ще намалее. Минималните температури утре ще бъдат между 12° и 17°, максималните - между 22° и 27°. Ще бъде ветровито, с умерен североизточен вятър. Отново на много места в цялата страна ще има валежи, по-интензивни в западната половина от страната, където е обявен код жълто за локални значителни количества, силни гръмотевични бури и опасност от градушки.

По Черноморието утре също ще има превалявания, главно в следобедните часове. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е от 15° до 18°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, вятърът - умерен, от североизток.

Лоши условия за туризъм в планините утре - и там ще има валежи, на места интензивни, силни гръмотевични бури и също опасност от градушки.

Проливни валежи и гръмотевици се очакват и в много райони от Централна и Източна Европа. Причината - обширна област от ниско атмосферно налягане, в чиято периферия попадат и Балканите. Слънчево ще бъде и утре в южните части на полуострова, температурата на морската вода по крайбрежието на Гърция е около 20° - 21°.

Без валежи ще бъде в южната ни съседка и в петък. Но у нас, за разлика от днес и утре, когато валежите ще бъдат с т.нар. петнист характер, в последния ден от работната седмица ни очакват почти повсеместни валежи - отново в много райони интензивни, с по-голяма вероятност в Централна България.

Ще продължи и понижението на температурите. През почивните дни ще има повече слънчеви часове и по-малко валежи, а максималните температури, макар и временно и слабо, ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виляреал влезе в историята след финал, който ще се помни дълго
Виляреал влезе в историята след финал, който ще се помни дълго
Какво откриха археолозите по трасето на Балкански поток
Какво откриха археолозите по трасето на Балкански поток