НОВИНИ

Настимир Ананиев: Вредни за България са ГЕРБ и ДПС, не правителството

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 19.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

В ДПС са много, много нервни, вредни за България са ГЕРБ и ДПС, не правителството. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев в "Говори сега".

За първи път затворихме частната граница, която работи от години, без никакъв проблем. Законът за КПКОНПИ е внесен, милиардите, които са раздавани всяка година - за пръв път ги проверяваме", заяви Ананиев.

По думите му 79% от текущите ремонти са основни ремонти и се заобикаля ЗОП, като се строи незаконно. Ананиев обвини политическото ръководство на ИТН, че са възпрепятствали работата по Закона за КПКОНПИ.

"Г-жа Ива Митева излезе и критикува закона, а се оказа, че тя не е чела версията, която е входирана. След това каза - Ма те тук някои неща са оправени. Мисля, че законът е добре обмислен, няма перфектни закони, между другото. Въпросът е да има рамка, която да бъде използвана, за да може хората да чувстват, че има справедливост", коментира Ананиев.

Според него се вижда, че има народни представители със съвест, които искат да знаят, че са застанали от правилната страна в битката за България.

"Готови сме за избори, нас избори не ни притесняват", заяви Ананиев и определи като огромна грешка отстраняването на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матео Беретини защити успешно титлата си в Куинс
Матео Беретини защити успешно титлата си в Куинс
Хуркач остави Медведев без титла през 2022 година
Хуркач остави Медведев без титла през 2022 година