НОВИНИ

Наваро победи световната №2 Сабаленка в Индиън Уелс

Американката взе победата с отлична игра от основната линия.

Ема Наваро
Снимка: X / BNP Paribas Open
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:17, 14.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Американката Ема Наваро записа изненадваща победа с 6:3, 3:6, 6:2 над световната номер 2 Арина Сабаленка от Беларус и се класира на четвъртфиналите на турнира за жени в Индиън Уелс. Преодоляването на този кръг е най-големият успех в кариерата на Наваро, тъй като надпреварата е от ранг WTA 1000 и е с награден фонд от 9.25 милиона щатски долара.

Американката взе победата с отлична игра от основната линия. Тя неутрализира едно от най-силните качества на Сабаленка - силния сервис, печелейки четири пробива от шест възможности. Беларускинята, шампионка в Мелбърн за последните две години, пък записа само един брейк в мача.

Двете си размениха по един сет на старта, след което Наваро направи почти перфектна трета част. Тя отрази едно разиграване за пробив и направи красив печеливш удар на форхенд за аванс от 4:1. Американката, 23-а в света, направи четвъртия си брейк на мачпойнт и сложи край на двубоя след час и 57 минути на корта.

"Чувствам се отлично", заяви Наваро в интервюто край корта, цитирана от агенция Ройтерс. "Никога не е лесно срещу съпернички, които имат толкова много талант и толкова богат опит. Тя наистина ме затрудни, но днес играх най-добрия си тенис и го правех в най-важните моменти. Искам да благодаря на всички, които днес ме подкрепяха от трибуните".

Следващата съперничка на Наваро ще бъде гъркинята Мария Сакари, която се наложи над французойката Диан Пари с 6:2, 3:6, 6:3 за два часа и 12 минути.

В другия край на схемата поставената под номер 1 Ига Швьонтек ще се изправи срещу Каролине Возняцки, а Анастасия Потапова ще срещне Марта Костюк.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спуснаха траурни знамена над Светия синод и патриаршеския храм "Св. Александър Невски"
Спуснаха траурни знамена над Светия синод и патриаршеския храм "Св. Александър Невски"
Сакраменто с четвърта поредна победа над Лейкърс през сезона в НБА
Сакраменто с четвърта поредна победа над Лейкърс през сезона в НБА