НОВИНИ

Навиците на Роналдо вече влияят на съотборниците му, дори и за десертите

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 13.09.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Влиянието на Кристиано Роналдо вече се усеща в Манчестър Юнайтед. Това твърди резервният вратар на “червените дяволи” Лий Грант.

Португалецът дебютира повторно за тима от Манчестър през уикенда, като бе точен на два пъти за победа над Нюкасъл с 4:1. Нападателят е на 36-годишна възраст и изглежда по-добре от всякога.

Четвърти ят по избор вратар в състава Лий Грант разкри пред британското радио предаване “talkSPORT” за част от подготовката на тима, преди последния им мач.

“От него разбрах, че най-добрите играчи наистина искат да играят с най-добрите футболисти. Той извлича най-доброто от съотборниците си”, разкрива англичанинът.

Кристиано Роналдо: Бях нервен в началото на мача

“Петък вечер преди мача бяхме в хотела. Обичайно, на този ден след вечеря си позволяваме да хапнем нещо по избор. Било то ябълков пай с крем или брауни със сметана. Обикновено ядем някакъв десерт. В петък вечер нито един футболист не посмя да хапне десерт. Всички футболисти седяха в очакване и един от съотборниците ми ме попита, дали знам какво ще яде Роналдо”, допълва стражът.

Порцията на нападателя била най-здравословната в сравнение с тези на останалите. 38-годишният вратар намира за забавен факта, че обичайно играчите бързали да се възнаградят с десерт, но в петък всичко се променило.

Това не е никак изненадващо, предвид здравословния начин на живот, който Роналдо води. На Европейското първенство португалецът привлече вниманието към себе, като на своя пресконференция, премести бутилка с газирана безалкохолна напитка и насърчи феновете да пият вода.

Роналдо няма да е със статут на постоянен титуляр в Манчестър Юнайтед

За поредна година футболистът се намира във върхова форма. Той има личен диетолог, който му изготвя шест хранения дневно.

“Добрата тренировка трябва да бъде съчетана с добра диета. Ям високопротеинови ястия с пълнозърнести въглехидрати, плодове и зеленчуци и избягвам захарта. Хранете се по-често. Ако изразходвате много енергия, захранвайте тялото си редовно, за да подобрите представянето си. Понякога ям шест малки порции, за да имам достатъчно енергия за всяка тренировка. Пиенето на вода е много важно. Учете се да тренирате както тялото, така и съзнанието. Умствената сила е толкова важна, колкото физическата. Бъдете дисциплинирани. Не се отпускам и винаги съм стриктен”, пояснява Роналдо в предишни медийни изяви.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Милен Костов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бритни Спиърс се сгоди
Бритни Спиърс се сгоди
Обрати на съдбата - момчето, което оцеля по чудо след пропадане с лифт в Италия, е отвлечено от роднини
Обрати на съдбата - момчето, което оцеля по чудо след пропадане с лифт в Италия, е отвлечено от роднини