НОВИНИ

Кристиано Роналдо: Бях нервен в началото на мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:03, 12.09.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалската суперзвезда Кристиано Роналдо сподели, че е бил доста нервен при повторния си дебют с екипа на Манчестър Юнайтед вчера срещу Нюкасъл.

Роналдо се завърна на "Олд Трафорд" след 12 години пауза и още в първия си мач се отчете с два гола за успеха с 4:1 срещу "свраките".

След последния съдийски сигнал Кристиано благодари на феновете за топлото посрещане в "Театъра на мечтите".

"Може би не личеше, но бях доста нервен, особено в началото на мача. Отношението на феновете към мен беше невероятно. Те ме приеха страхотно. Не очаквах, че ще пеят името ми през цялата среща. Вечерта преди мача си мислех, че искам да покажа, че все още съм способен да помогна на отбора.", заяви Роналдо.

36-годишният португалец сподели още, че в момента Юнайтед разполага с много млад състав и отличен треньор, но на отбора му липсва малко зрялост, ако иска да преследва успехи във Висшата лига и Шампионската лига.

"Имаме фантастичен състав с много млади и талантливи футболисти и страхотен треньор. Но... трябва да наберем увереност. Трябва ни повече зрялост, ако искаме да спечелим Висшата лига и Шампионската лига. Мисля, че сме на правилния път. Трябва да продължим да побеждаваме, да трупаме самочувствие, да изградим печеливш отбор и аз именно затова дойдох тук.", сподели петкратният носител на "Златната топка".

Накрая Роналдо разкри и една от причините, която го е накарала да се завърне на "Олд Трафорд", откъдето започна и неговата бляскава кариера преди 18 години.

"За първи път дойдох на "Олд Трафорд", когато бях на 18 и ме приеха изключително добре. Това е и още една причина да се върна.", завърши Кристиано.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално: Жертва на рекет и физически тормоз проговори пред "По света и у нас"
Специално: Жертва на рекет и физически тормоз проговори пред "По света и у нас"
Нови правила при влизане в Румъния от България от днес
Нови правила при влизане в Румъния от България от днес