НОВИНИ

Назначиха двама нови зам.-министри на здравеопазването

назначиха двама зам министри здравеопазването
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 20.11.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Евгени Григоров и Слави Пачалов.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС.

От 2016 г. досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 г. обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 г. досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности.

Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес: Бързи тестове за всички влизащи в Гърция през Кулата – Промахон
От днес: Бързи тестове за всички влизащи в Гърция през Кулата – Промахон
Окончателно: Отмениха забраната на Джок Полфрийман да напуска страната
Окончателно: Отмениха забраната на Джок Полфрийман да напуска страната