НОВИНИ

Необичайно топло и в първия ден от април

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 01.04.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 11°, а максималните - между 25° и 30°, в София - около 26°.

Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще остане от юг, ще е слаб до умерен и с него преносът на сахарски прах над страната ще продължи.

И по Черноморието ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9 - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 - около 14°.

Във вторник с умерен вятър, вече с посока от запад-северозапад, ще прониква по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 4 - 5 градуса. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми.

В сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, а облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се понижат още малко.

В четвъртък отново ще има временни увеличения на облачността, около и след обяд - купеста и купесто-дъждовна, когато на места ще превали и прегърми.

В петък ще преобладава слънчево време. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, а максималните - между 18° и 23°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев излиза в отпуск, за да сформира кабинет
Димитър Главчев излиза в отпуск, за да сформира кабинет
Григор Димитров: Бяха дълги две седмици, благодарен съм
Григор Димитров: Бяха дълги две седмици, благодарен съм