НОВИНИ

Необичайно топло в повечето райони и днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 07.02.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 12° и 17°, чувствително по-ниски в районите с по-трайни мъгли, главно по поречието на Дунав. Ще духа слаб вятър, който след обяд в източната половина на страната ще започне да се ориентира от югозапад.

Облачността в цялата страна ще бъде предимно значителна, на места със слаби превалявания, които поради преноса на сахарски прах ще бъдат „оцветени“.

Променлива, по-често значителна ще е облачността и в планините, а на отделни места ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е временно силен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

До средата на следващата седмица ще се задържи топло за февруари.

В понеделник облачността ще е променлива, по-често значителна и на места в западната половина от страната, а по късно през деня и на изток, ще превали дъжд. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. Югозападният вятър в Източна България и в подножието на северните склонове на планините ще се усили.

След временно спиране, през нощта срещу сряда на места от запад на изток отново ще превали дъжд. В сряда ще има променлива облачност, сутринта все още в отделни райони в Източна България ще превалява дъжд, но през деня ще бъде вече без валежи.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на много места от запад на изток отново ще превали дъжд. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще се усили. Ще започне понижение на температурите, което бързо ще обхване страната и отначало в Северна България и високите котловинни полета, но бързо и в цялата страна, дъждът ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
493 нови случаи на коронавирус у нас
493 нови случаи на коронавирус у нас
На 7 февруари започва имунизирането с ваксината на "Астра Зенека"
На 7 февруари започва имунизирането с ваксината на "Астра Зенека"