НОВИНИ

Необичайно топло за сезона в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 14.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

След обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява, в Източна България до слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури днес ще са между 6° и 11°.

През нощта над по-голямата част от страната, с изключение на западните райони, ще е безоблачно. Минималните температури утре ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°.

До обяд облачността и над Западна България ще намалее и в следобедните часове в цялата страна ще бъде слънчево. Със слаб югозападен вятър ще прониква по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат по-високи, в сравнение с днес, между 9° и 14°.

Предимно слънчево ще бъде и на морския бряг, в комбинация със слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 12°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините, в часовете преди обяд, облачността в масивите от Западна България ще е значителна, а на изолирани места ще превалява сняг. По-късно ще намалее и навсякъде ще преобладава слънчево време.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималните в курортите ще достигнат 3 - 4° над нулата. Висока остава опасността от лавини извън обработените ски писти.

Затопляне предстои и в източните райони от Балканите, където утре ще има райони със слънчево време. В западната половина от полуострова облачността ще е значителна, с валежи - от дъжд и сняг.

Дъжд ще вали утре и на Британските острови, а в Северна Европа и Европейска Русия ще бъде с валежи от сняг. Затопляне и слънчево време се очаква на Пиринейския полуостров.

У нас в сряда на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В четвъртък в по-голямата част от страната отново ще бъде слънчево. В петък ще бъде ветровито, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра. След временно застудяване, в събота температурите отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бостън с осма поредна победа след успех над Атланта
Бостън с осма поредна победа след успех над Атланта
Няма да има церемония за фигуристките, ако Валиева спечели медал в Пекин
Няма да има церемония за фигуристките, ако Валиева спечели медал в Пекин