НОВИНИ

Необичайно топло за сезона време, рязко застудяване в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 09.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В близките дни ще остане необичайно топло за сезона. Рязко и съществено застудяване обаче се очаква в неделя.

Днес ще продължи да духа умерен, временно силен югозападен вятър и максималните ще бъдат с още градус – два по-високи, между 17° и 22°, по-ниски отново по най-северното Черноморие. Повече облаци ще има в следобедните часове, а на места в Северна България ще превали дъжд.

През нощта преваляванията временно ще спрат. Минималните температури утре ще са между 5° и 10°, в София - около 6°. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър.

Предупреждение за опасно силни пориви е обявено в районите на север от Стара планина, както и в Югоизточна България.

Утре максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. Ще има и превалявания от дъжд, най-рано в западната половина на страната. Условия за по-значителни валежи има вечерта и през нощта срещу събота в югозападните райони, където е възможно и да прегърми.

В планините ще бъде много ветровито , със силен югозападен вятър. На места, главно в следобедните часове, ще има валежи, като над около 2000 метра ще вали сняг.

Условия за по-значителни количества има привечер и през нощта срещу събота в Рило-Родопската област, като на места ще има и гръмотевична дейност.

В събота ще бъде с почти повсеместни валежи, по-значителни в югоизточните райони, където са възможни и гръмотевици. Ще остане все още необичайно топло, но в неделя температурите - и минималните, и максималните, съществено ще се понижат. През деня валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее и в началото на новата седмица ще бъде слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Иванова отпадна на четвъртфиналите на силен турнир от ITF в Тайланд
Ива Иванова отпадна на четвъртфиналите на силен турнир от ITF в Тайланд
Наско Сираков: Приоритет №1 на Левски е изчистването на задълженията към държавата
Наско Сираков: Приоритет №1 на Левски е изчистването на задълженията към държавата