НОВИНИ

Неостаряващият Златан Ибрахимович спаси Милан в труден момент

Златан Ибрахимович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:46, 11.12.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на Милан Златан Ибрахимович спаси тима си от поражение, след като реализира гол за 1:1 в добавеното време на мача срещу Удинезе. Двубоят от 17-ия кръг на италианското футболно първенство се игра на „Дачия арена“ в Удине.

Със седмия си гол от началото на кампанията в Серия А, неостаряващият нападател спаси точката за „росонерите“, които губеха срещата до този момент.

С попадението 40-годишният Златан Ибрахимович стана третият футболист, който реализира 300 гола в големите 5 европейски първенства от 2000 година насам. Преди него са само Кристиано Роналдо (483) и Лионел Меси (475).

Домакините успяха да поведат в резултата още в 17-ата минута след попадение на Бето. Милан не успя да блесне с качествена игра в този мач, но въпреки това взе една точка от гостуването си. В действителност, голът на шведския национал е единственият точен удар, отправен от "росонерите".

Във втората минута на добавеното време Ибрахимович се възползва от неразбирателство в защитата на съперника, успя да се пребори за топката и с удар от въздуха я прати в мрежата за крайното 1:1.

В заключителните секунди двата отбора си спретнаха меле на терена, в следствие на което Айзък Съксес остави Удинезе с човек по-малко заради червен картон.

След равенството Милан остава на върха в Италия с 39 точки с две повече от Интер, който обаче в неделя се изправя срещу Каляри.

Удинезе е на 15-а позиция със 17 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър и днес, температурите тръгват надолу
Жълт код за силен вятър и днес, температурите тръгват надолу
Матей Казийски и Тренто спечелиха бронза на Световното клубно първенство
Матей Казийски и Тренто спечелиха бронза на Световното клубно първенство