НОВИНИ

Невяна Владинова, Боряна Калейн и Мадлен Радуканова се дипломираха в НСА

Те получиха дипломите си за завършена образователно-квалификационна степен "бакалавър"

НСА
Снимка: Facebook: НСА "Васил Левски", София/National Sports Academy "Vassil Levski", Bulgaria
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:30, 19.10.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

На официална церемония, с участието на цялото академично ръководство, абсолвенти на Национална спортна академия "Васил Левски" получиха дипломите си за завършена образователно-квалификационна степен "бакалавър", съобщи пресцентърът на НСА.

"Днес вие се присъединявате към 50-те хиляди възпитаници на НСА и се отправяте към успешна кариера, подготвени да се справите с предизвикателствата, които ви предстоят", заяви ректорът на Академията проф. Николай Изов в приветствието си.

Той поздрави абсолвентите за личните им постижения в обучението и спорта, пожела им успех и ги посъветва да надградят познанията и уменията си чрез магистърските програми на НСА. Ректорът изрази признателност и към семействата на дипломантите за оказаната от тях подкрепа в годините на следване.

Водещият на церемонията проф. д-р Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната работа, представи абсолвентите с най-високи спортни постижения и завършилите с най-висок успех трите факултета на НСА. По традиция всички те получиха дипломите си лично от ректора, а останалите бакалаври - от деканите и заместник-деканите.

В категорията елитни спортисти художествената гимнастика имаше своите звездни представителки - Мадлен Радуканова, олимпийска (Токио 2020) и световна шампионка с националния ни ансамбъл и Боряна Калейн, световна (отборно) и европейска шампионка в индивидуалната надпревара. С най-висок успех в целия випуск се дипломира друга знаменита медалистка в художествената гимнастика - Невяна Владинова. Тя завърши факултет "Спорт", специалност "Художествена гимнастика" с успех отл. 5,91. Понастоящем Владинова е вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и служебни ангажименти възпрепятстваха участието й в тържеството.

Във финала на церемонията академичното ръководство изпрати абсолвентите с традиционното хвърляне на шапките под камбанния звън на "Многая лета" и с пожелания да вървят по пътя към мечтаната професионална кариера, отстоявайки целите си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Овечкин сравни "Купа Стенли“ с олимпийското отличие
Александър Овечкин сравни "Купа Стенли“ с олимпийското отличие
ЕK: България и Румъния показват много добри резултати в охраната на външните граници
ЕK: България и Румъния показват много добри резултати в охраната на външните граници