НОВИНИ

Нидал Алгафари: ГЕРБ знаят, че само с тяхна партийна фигура трудно биха спечелили президентска битка

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 04.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Анастас Герджиков не е кандидатът на ГЕРБ. Това е кандидатът на една част от академичната общност в България и след това го припознаха няколко политически формации.

Това заяви в "Денят започва" журналистът Нидал Алгафари, който е част от Инициативния комитет, който издигна проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент.

Според него от ГЕРБ са постъпили по-мъдро. Не е въпрос на криене, а на стратегия и тактика.

"Имат си качествени хора, но знаят, че само с тяхна партийна фигура трудно биха могли да спечелят такава битка и им трябваше такава фигура, която да обединява по-голяма част от обществото", коментира журналистът.

По думите му ще има много битки - за твърдите ядра, за тези, които някога са гласували, за тези, които никога не са гласували, за младите, за старите. И на всеки един фронт трябва да имаш ясни и категорични послания, за да събереш максималното количество хора, които да ти дадат победата.

Според журналиста всички ще искат подкрепата на ДПС, но не можеш да получиш подкрепа, когато тръгнеш с такава конфронтация с тази част от населението на България, както го е направил настоящият президент.

"Със сигурност всичките кандидати ще искат такава подкрепа, защото това е много силна, много мощна подкрепа. Ние някак приемаме Движението за права и свободи като някакви хора, които само могат да ти помогнат в даден момент, те не разбират, че тези хора имат нужда, че те са част от българското общество", коментира Алгафари.

На въпроса откъде ще се финансира кампанията на проф. Герджиков той отговори, че най-вероятно ще бъде от всичките хора в Инициативния комитет, като ще се надяват и на партийните субсидии.

Ролята на президента е да бъдеш обединител, не разединител - категоричен беше журналистът.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Агенцията по лекарствата: Срокът на годност на ваксините може да се удължи
Шефът на Агенцията по лекарствата: Срокът на годност на ваксините може да се удължи
Проф. Денков: Кандидатурата на Герджиков ще доведе до разломни линии във висшето образование
Проф. Денков: Кандидатурата на Герджиков ще доведе до разломни линии във висшето образование