НОВИНИ

Трети ден старозагорци протестират срещу безотговорното шофиране в града

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 04.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Трети ден продължават протестите на жителите на Стара Загора срещу нереглaментираното шофиране с висока скорост по улиците на града. Тази сутрин протестиращите се събират пред КАТ с настояване за по-засилен контрол на контролните органи.

Протестът на старозагорци е провокиран от инцидента от петък вечер, когато 18-годишен шофьор с четири месеца стаж зад волана след дрифтиране помете три момичета, едното от които все още е с опасност за живота.

Хората настояват за безопасни улици да бъдат взети мерки, защото оказва се, че проблемът с дрифтирането в Стара Загора е голям и въпреки подаваните многократно сигнали няма предприети мерки от страна на институциите.

Кметът на града Живко Тодоров се срещна с протестиращите и ги увери, че е взето решение за поставяне на допълнителни камери по улиците на града, и на допълнителни неравности. Освен това ще инициира среща с областната дирекция на МВР, за да помоли за по-засилен контрол.

Шофьор блъсна мотористи в Стара Загора и избяга

Утре е празникът на Стара Загора, но кметът заяви, че ще обмислят решението да бъде отменен, защото не може да се празнува, когато градът дава жертви. Ще бъде направен и допълнителен оглед, за да се види къде има проблемни места. Живко Тодоров призова младите хора да бъдат внимателни и да не карат рисково.

Снощи в центъра на града стана още една катастрофа, при която загина мотоциклетист. Шофьорът на лекия автомобил, блъснал моториста, е избягал от местопроизшествието, но по-късно е задържан. Пострадала е пешеходка, която се е движила по пешеходна пътека.

Какво коментираха протестиращите жители на Стара Загора - вижте във видеото.

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойно убийство в Благоевград, разследват версия за прикриването му с пожар (СНИМКИ)
Двойно убийство в Благоевград, разследват версия за прикриването му с пожар (СНИМКИ)
Срути се част от кратера на вулкана на остров Ла Палма
Срути се част от кратера на вулкана на остров Ла Палма