НОВИНИ

Нидерландец спря Андреев на четвъртфиналите в Хелзинки

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:15, 18.11.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
адриан андреев надигра джазири старта основната схема форли
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите Чалънджър в Хелзинки, Финландия, след като допусна поражение от нидерландеца Йеле Селс.

Андреев отстъпи с 3:6, 4:6 след малко повече от час и половина игра и по този начин пропусна да запише трети последователен успех във финландската столица.

Двубоят започна равностойно, като в началните минути и двамата тенисисти имаха шансове да стигнат до пробив, но първият, който го направи беше Селс, който спечели подаването на съперника си в шестия гейм, за да поведе с 4:2. Впоследствие нидерландеца загуби само една точка на свой сервис до края на сета и след 6:3 в своя полза затвори първата част.

Вторият сет също започна по чудесен начин за Йеле Селс, който проби в откриващия гейм и затвърди, за да поведе с 2:0. Адриан Андреев върна пробива, за да изравни за 2:2, но в деветия гейм българинът отново загуби подаването си, което позволи на неговия съперник да сервира за мача при 5:4. Нидерландецът отрази брейкбол и успешно затвори мача след 6:4.

По този начин Селс стана първият полуфиналист в турнира, а следващият му съперник ще бъде определен в мача между втората ракета на България Димитър Кузманов и швейцарецът Леандро Риеди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха офисите на Туитър до понеделник
Затвориха офисите на Туитър до понеделник
Станимир Стоилов: Проблемите не са толкова големи, за да драматизраме
Станимир Стоилов: Проблемите не са толкова големи, за да драматизраме