НОВИНИ

Нидерландия пречупи Босна и Херцеговина с два ранни гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:11, 15.11.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
нидерландия пречупи босна херцеговина два ранни гола

"Лалетата" записаха първи успех под ръководството на Франк Де Бур, след като надиграха гостуващия Босна и Херцеговина с 3:1 на своя "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Мачът започна по мечтан начин за домакините, които излязоха напред още в 6-та минута. Дензел Дъмфрис достави успоредно подаване по земя в наказателното поле, където непокрития Вайналдум отбеляза на опразнената врата за 1:0.

Отново капитана на "оранжевите" беше в прегръдките на своите съотборници в 13-та минута, когато Мемфис Депай центрира отляво към далечната греда, където Стивън Бергюс свали топката за играча на Ливърпул, за когото отново остана само да вкара топката във вратата на гостуващия тим.

В 27-та минута домакините помислиха, че са повели с 3:0 след попадение на Люк Де Йонг, но бяха разочаровани, защото голът не беше зачетен заради засада.

Така след първите 45 минути нидерландците се оттеглиха на почивка с добра преднина.

Само 10 минути след подновяването на играта преднината на "лалетата" стана класическа след чудесна тяхна атака, при която Дъмфрис записа втората си асистенция, а този път голмайстор бе Мемфис Депай.

Гостите все пак отбелязаха почетно почетно попадение в 63-та минута, когато подаване на Един Висча намери непокрития Смаил Превляк и той с прецизен удар, намали на 3:1.

Така съставът на Нидерландия временно оглави подреждането в тази група с 8 точки и ще се надява на благоприятен развой в срещата между Италия и Полша, която може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 2 от 21.35 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местни избори в Босна: Вотът беше отложен с повече от месец заради COVID-19
Местни избори в Босна: Вотът беше отложен с повече от месец заради COVID-19
В Гърция се забранява събирането на повече от трима души
В Гърция се забранява събирането на повече от трима души