НОВИНИ

Нигерийска боксьорка Синтия Огунсемилор бе дисквалифицирана заради допинг

Началото на олимпийския турнир по бокс се оказа тежко и за друга представителка на Африка - египтянката Юмна Айяд, която не успя да премине през кантара.

Синтия Огунсемилор
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:18, 28.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Нигерийската боксьорка Синтия Огунсемилор бе дисквалифицирана от олимпийския турнир в Париж заради нарушаване на антидопинговите правила.

22-годишната нигерийка, която е шампионка на Африка за 2023 година, бе поставена под номер 4 в схемата при жените до 60 килограма. Тя трябваше да започне участието си в турнира директно от осминафиналите с мач срещу Ши-И У от Тайван, но правата ѝ вече са временно спрени. Според Международната антидопингова асоциация в пробата на Огунсемилор е открит деуретикът фуросемид. Очаква се нигерийката да успори решението и да изисква отваряне и на "Б" пробата.

Началото на олимпийския турнир по бокс се оказа тежко и за друга представителка на Африка - египтянката Юмна Айяд. Тя трябваше да се бие в първия кръг на турнира до 54 килограма с Нигина Уктамова от Узбекистан, но не бе допусната до ринга, тъй като се оказа с 900 грама по-тежка при премерването на кантара.

От Египетския олимпийски комитет обявиха, че ще разследват случая, тъй като вечерта преди кантара всичко около теглото на спортистката е било в норма и не разбират как за една нощ тя е качила почти един килограм.

Айяд е първата представителка на Египет, която се класира за Олимпийски игри в бокса.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обзор на Ден 1 на олимпийския турнир по плуване (ВИДЕО)
Обзор на Ден 1 на олимпийския турнир по плуване (ВИДЕО)