НОВИНИ

Нико Хюлкенберг ще замести Серхио Перс в "Рейсинг Пойнт"

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:35, 31.07.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Други спортове
нико хюлкенберг замести серхио перс рейсинг пойнт

32-годишният германец отново става част от кервана във Формула 1, макар и само за един уикенд,

След като във вчерашния ден стана ясно, че Перес е дал положителна проба за коронавирус, днес по обяд официално бе обявено, че Хюлкенберг ще го замести за неделната надпревара на "Силвърстоун".

Германецът бе подложен на задължителния PCR тест и след като резултатът му се оказа отрицателен, той получи позволение да стартира в неделното състезание.

"Пътувах към Нюрбургринг за друг състезателен проект, когато Отмар (Щафнауер, шефът на "Рейсинг Пойнт") ме потърси. Това беше преди по-малко от 24 часа и в момента всичко ми се случва нереалистично.", започна Хюлкенберг.

"Очевидно ситуацията е трудна и за отбора и за Чеко. Той е мой бивш съотборник и приятел и му желая бързо възстановяване. Ще се опитам да помогна на отбора с каквото мога", завърши германецът.

Той за първи път седна зад волана тази сутрин по време на първата свободна тренировка за състезанието за Голямата награда на Великобритания. В край на сметка германецът взе 9-та позиция.

Най-доброто време в сесията бе дадено от Макс Верстапен с "Ред Бул". Втори остана световният шампион Люис Хамилтън като неговото време бе с половин секунда по-бавно от това на Макс.

Трето време записа съотборникът на Хюлкенберг този уикенд - Ланс Строл.

Трудният старт на сезона за екипа на Алфа Ромео продължи. И Кими Райконен и Антонио Джовинаци се завъртяха в хода на сесията като проблемите на италианеца дори предизвикаха и червен флаг.

Друго от разочарованията на сезона - "Ферари", отново не минаха без проблеми. Себастиан Фетел не можа изобщо да вземе участие поради проблеми с охлаждащата система на колата му. Очаква се, все пак, германецът да е на линия за втората свободна сесия този следобед

Тренировката се проведе при изключително тежки условия на легендарната писта край Нортхамптъншър. Началото на сесията бе в 10 часа местно време при температура от 29 градуса на въздуха. Към края на сесията тя нарасна до 32 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов даде само 2 гейма на сърбин
Димитър Кузманов даде само 2 гейма на сърбин
Музиканти от Биг Бенда в Благоевград – заразени с коронавирус
Музиканти от Биг Бенда в Благоевград – заразени с коронавирус