НОВИНИ

Никола Бушняков: Изходът от кризата за Левски е връщане на мажоритарния дял акции в клуба

Никола Бушняков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 10.04.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Заместник-председателят на сдружението "Левски на левскарите" Никола Бушняков разкри, че феновете на отбора искат мажоритарният собственик Наско Сираков да върне акциите на клуба.

В интервю за предаването "Още от деня" той заяви, че силата на Левски носи влияние със себе си.

"Има всякакви интереси, преплетени в Левски. Левски е най-популярната институция в България. По данни има изчисления от 1,5 - 2 млн. души, които симпатизират на клуба. Левски винаги е бил лост за въздействие върху госта голям брой от хора. Когато Левски изпитва затруднение и група от хора се представят за спасители на клуба, те могат да получат дивидент. Когато г-н Божков, в качеството си на най-богатия българин, бе собственик на клуба, той апелира към привържениците да протестират в защита на него и бизнесите му", сподели той.

Привърженикът на "сините" искат да дадат ръководните функции в клуба на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков.

"След действията на мажоритарния собственик не останаха други големи в клуба. Имаме проблем с неяснотата какво г-н Сираков иска да прави с Левски. Не знаем накъде гледа Сираков.Той навлиза в параноичен режим на съществуване. Ние нямаме нужда от акциите му. Ние имаме конкретни предложения за бъдещето на клуба. Ние искаме връщане на акциите на Сираков обратно в клуба. Тръст "Синя България" ще прехвърли своите 10% от акциите на Станимир Стоилов, като по този начин той ще приеме управлението за срок от 2-3 години, в ролята на мажоритарен собственик", допълни той.

Никола Бушняков смята за нереден факта, че спонсорът на клуба има договор за управление.

"Левски се издържа от постъпленията от страна на привържениците. Спонсор винаги ще се намери. Защо през тези 3 години няма нито един спонсор, освен този, който притежава договор за управление на клуба. По този начин клубът се вкарва в една зависимост. Искаме Левски да функционира на пазарен и спортен принцип. Левски отдавна е изминал пътя на фалита и няма да сложи тире. Изходът от кризата е връщане на мажоритарния дял акции в клуба", завърши той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможните формули за кабинет - трети мандат, експертно правителство или нови избори?
Възможните формули за кабинет - трети мандат, експертно правителство или нови избори?
Трудното преминаване на Босфора
Трудното преминаване на Босфора