НОВИНИ

Съдът остави в ареста прокурорския син от Перник Васил Михайлов

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:42, 10.04.2023
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Прокурорският син Васил Михайлов, известен още като пернишкия бияч, отново поиска по-лека мярка домашен арест.

Съдът обаче отхвърли молбата му с мотива, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври миналата година. Това е второ разпоредително дело в Районния съд в София, защото се наложи смяна на съдията. 8 от 11 пострадали се отказаха от претенциите си. А в зала Михайлов се държа неуважително към съда.

На днешното второ разпоредително заседание по делото срещу Васил Михайлов стана ясно, че при пускането си през октомври подсъдимият се сбил с Денис Томов часове преди да бъде отведен под домашен арест в Перник. Това е и причината съдът да не уважи молбата му за по-лека мярка домашен арест.

"Цитира се някаква справка за инцидент без да е проучено, че инцидентът е провокиран от Денис, а не от подзащитния ми", заяви Велин Велинов, адвокат.

Прокурорският син от Перник е обвинен в 8 престъпления - закана за убийство, три средни телесни повреди, две леки телесни повреди и две за хулиганство. От 11 пострадали по делото обаче само трима искат да са частни обвинители.

"Това е тяхно решение и аз не мога да знам какви са техните аргументи. Тези, които са решили да ползват адвокатски услуги и са си намерили повереници видяхте, че бяха конституирани като частни обвинители", допълни Георги Иванов, прокурор.

Това са Никълъс Тодоров, Белослава Иванова и бившият футболист на Миньор Перник Румен Андонов. Те поискаха и 40 000 лева граждански искове, но съдът не ги допусна, защото това щяло да затрудни хода на процеса.

На следващото заседание на 9 май ще бъдат призовани четирима свидетели, независимо от това, че се отказаха от претенциите си към Михайлов.

Днес в Районния съд в София прокурорският син получи и забележка от съдията, защото по време на делото се обръщаше и се опитваше да говори и флиртува с приятелката си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загуба за Григор Димитров и Хуберт Хуркач на двойки в Монте Карло
Загуба за Григор Димитров и Хуберт Хуркач на двойки в Монте Карло
Денислава Глушкова загуби първия за България мач на Били Джийн Кинг къп
Денислава Глушкова загуби първия за България мач на Били Джийн Кинг къп