НОВИНИ

Никола Илиев се завърна в Ботев Пловдив

Атакуващият полузащитник Никола Илиев се завърна в Ботев Пловдив с перманентен трансфер от италианския гранд Интер (Милано), съобщиха „жълто-черните“ на официалната си страница.

никола илиев асистенция интер успех своя тим купата италия младежите
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 22.06.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Атакуващият полузащитник Никола Илиев се завърна в Ботев Пловдив с перманентен трансфер от италианския гранд Интер (Милано), съобщиха „жълто-черните“ на официалната си страница. 20-годишният халф, който е роден в Русе и започна да играе в местния Аристон, е привлечен в доста ранна възраст в Пловдив. До момента той игра за ЦСКА 1948 като преотстъпен от актуалните шампиони на Италия, но "армейците" отказаха опцията да го вземат след наема.

"Днес е специален ден за Ботев Пловдив, тъй като приветстваме Никола Илиев обратно в нашия отбор. Никола е един от най-талантливите млади български футболисти, а ние се радваме, че той отново е в семейството на Ботев. За нас е важно, че той знае какво означава Ботев и сме уверени, че тук ще направи следващата стъпка в кариерата си“, заяви спортният директор на Ботев Пловдив Артур Платек. "Никола е млад футболист със страхотни качества и знаем, че заедно като отбор можем да развием това до следващото ниво. Нямаме търпение да видим израстването и приноса му да терена“.

Самият Никола Илиев направи своя дебют за първия тим на "канарчетата“ в края на септември 2019 г., когато беше едва на 15 години. Впоследствие записа още два двубоя преди да се отправи към Италия. Полузащитникът премина в Интер през лятото на 2020 година и се подвизаваше в Примаверата на „нерадзурите“. Илиев стана шампион с отбора до 19 години на миланския гранд, а освен това впечатли и с изявите си и в младежката Шампионска лига. През септември 2022 г. той дебютира за мъжкия национален отбор на България и вече има 8 двубоя за "лъвовете“.

През сезон 2023/24 Илиев игра за ЦСКА 1948 като преотстъпен от Интер и взе участие в 17 мача. Ботев Пловдив приветства Никола Илиев с добре дошъл отново и му пожелават успех с „жълто-черната“ фланелка. Илиев е шестото ново попълнение на „канарчетата“ летния трансферен прозорец след Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Кристиан Бернат, Антъни Уджа и Андрей Йорданов.

Футболистът е имал възможност да продължи кариерата си и в първенството но Швейцария, но клубът от тази страна е отказал да плаща огромна сума на Интер и така Ботев Пловдив е бил следващ кандидат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват причините за аварията, оставила без ток милиони жители на Балканите
Разследват причините за аварията, оставила без ток милиони жители на Балканите
Локо Пловдив привлече украински полузащитник
Локо Пловдив привлече украински полузащитник