НОВИНИ

Николай Бодуров се завръща в състава на Пирин за домакинството на Локомотив София

николай бодуров завръща състава пирин домакинството локомотив софия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 16.09.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

В събота, 17 септември, от 15.15 ч. Пирин Благоевград е домакин на Локомотив София в среща от 11-ия кръг на Първа лига. Това е последният кръг от първенството преди прекъсването за мачовете на националните отбори в Лигата на нациите.

В последния си шампионатен мач „орлетата“ завършиха наравно 0:0 при гостуването на Арда в Кърджали. Така тимът на Красимир Петров вече е три поредни срещи без загуба, като в тях запази два пъти вратата си без гол и събра пет точки. Предстоящият съперник Локомотив София е в подем. „Железничарите“ спечелиха два от последните си три мача, включително и в последния кръг, в който победиха Левски с 3:2.

В групата за мача на стадион „Христо Ботев“ се завръщат Венцислав Бенгюзов, който изтърпя наказанието си за червения картон срещу Ботев Враца, както и капитанът Николай Бодуров, който доскоро се възстановяваше от контузия, заради която пропусна последните шест двубоя на Пирин. Срещата със състава на Станислав Генчев пропуска Петър Занев, който бе сменен в мача с Арда, заради удар в главата.

„Едно от нещата, които искам да продължим като тенденция в играта ни е представянето в защита. Трябва да сме внимателни и концентрирани и да не допускаме греши, които, както видяхме по-рано през сезона, ни костваха точки и съответно възможността да бъдем по-високо в класирането. Отборът тренира с огромно желание, момчетата са амбицирани да подобрят още играта и резултатите, което разбира се ме радва. Локомотив победи Левски в миналия кръг и това е показателно. Резултатите, постигнати до момента от тях въобще не са случайност, а плод на добра игра и точни решения на терена. Ние сме длъжни да продължим да се развиваме, а това минава през победи и добри игри“, заяви старши треньорът на Пирин Красимир Петров пред клубния сайт на Пирин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписаха от болницата 18-годишното момче, пострадало при катастрофата край Панчарево
Изписаха от болницата 18-годишното момче, пострадало при катастрофата край Панчарево
Осигуряват 22 фургона за семействата, останали без дом след наводненията в Карловско
Осигуряват 22 фургона за семействата, останали без дом след наводненията в Карловско