НОВИНИ

Николай Костов: Мен ме крепи играта, аз съм заложник на футбола

Старши треньорът на Левски призна, че проблемите в клъба пречат на футболистите да се представят на ниво

Николай Костов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:21, 12.05.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов беше доста емоционален след равенството 0:0 с Черно море на "Герена".

Преди началото на мача недоволни привърженици на тима навлязоха на терена и поискаха оставката на мажоритарния собственик Наско Сираков.

"Забавянето на срещата ще го оставя без коментар. Не съм аз човекът, който да говори по този въпрос. Имахме много добър план за тази игра. Не успяхме обаче да се справим с добре организираната дефанзивна игра на Черно море. Нашият план беше да ги измамим, да ги оставим без топката, но не успяхме да вкараме гол заради тяхната добра организация. Не съм по сметките и не искам да мисля за класиране в Европа. Нека видим как ще свърши мачът в сряда", каза Костов.

Равенството лиши "сините" и от теоретичните им надежди да се борят за място в тройката, а участието им в Европа догодина преминава през куп условности, най-важната от които е в сряда Лудогорец да победи Ботев Пловдив във финала за Купата на България.

"Играхме с четирима наши възпитаници в състава, не просто с четирима българи. Това са млади футболисти, те се влияят от случващото се по трибуните. Разочарован съм, че се иронизира моят футбол. Повечето водещи отбори инвестираха в селекция, а ние инвестирахме в НАП. Срещу нас имаше много агресивни атаки още след загубата в Разград. За нас шампионатът е много тежък заради всичко, което се случва покрай тима. Решението ми да остана за тези четири мача беше продиктувано от това, че не знам какво иска народът. Дали да си ходя, или да оставя тима в решителните четири мача. Мен ме крепи играта. Аз съм неин заложник. Нашите играчи се справят много добре, въпреки че мнозина определиха сезона като провал. Виновникът е посочен, той си тръгва", завърши наставникът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байер Леверкузен отбеляза пет попадения във вратата на Бохум
Байер Леверкузен отбеляза пет попадения във вратата на Бохум
Илиан Илиев: Доволен съм от старанието на отбора в дефанзивен план
Илиан Илиев: Доволен съм от старанието на отбора в дефанзивен план