НОВИНИ

Николай Костов: Очаквам различен ЦСКА, преследваме трите точки

Старши треньорът на Левски призна, че очаква да се изправи срещу променен ЦСКА, предвид треньорската смяна при "червените"

Николай Костов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:02, 26.04.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Николай Костов заяви, че очаква различен ЦСКА, в сравнение с предишния сблъсък между двата отбора.

"Сини" и "червени" ще се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в двубой от 31-ия кръг (Първа група) на Първа лига.

„Очакванията са ми ЦСКА наистина да са различни от това, което бяха, тъй като смениха треньора. Но ние нямахме много база за сравнение, тъй като отборът е изиграл малко време, за да имаме по-пълни анализи, но очаквам да има разлика в играта на ЦСКА. Трябва да играем по начин, по който да победим съперника, тъй като всеки мач си е сам за себе си. Това, което е било в месеците назад, не може да бъде сега“, сподели той на пресконференцията преди двуобоя.

Наставникът призна, че отборът е заслужил критиките в последно време, но вярва, че е на правилния път след успеха над Берое.

„Мачът с Берое беше много важен за нас не толкова заради трите точки, колкото да се успокоят нашите играчи, тъй като се видя и през първото полувреме колко много грешки допуснахме. Видимо имаше напрежение, тъй като бяхме подложени на доста критики и може би с право. Затова беше важно този мач да го спечелим, не толкова за трите точки, а сега вече гоним други неща. Имаме други цели – преследваме трите точки. Това е нашата цел, за да видим докъде можем да стигнем“, допълни добричанинът.

Бившият футболист на клуба разкри и част от състава.

„Фабио Лима и Асен Митков са в общата група. В първия мач не успяхме да ги използваме и бяхме беззъби в атака. Най-вероятно на вратата ще бъде Пламен Андреев. Менталното му състояние ще го видим на самия мач. Пламен е длъжен да покаже характер и да не се огъва в такива мачове. За него ще бъде непростимо да има психологически притеснения“, коментира още Николай Костов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студенти блокираха достъпа до престижен парижки университет заради войната в Газа
Студенти блокираха достъпа до престижен парижки университет заради войната в Газа
Кои са новите областни управители, които служебното правителство назначи?
Кои са новите областни управители, които служебното правителство назначи?