НОВИНИ

Николай Малинов заминава за Москва за среща с руския външен министър Сергей Лавров

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:07, 15.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Един от включените в списъка "Магнитски" Николай Малинов обяви, че заминава за Москва и утре ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров. Тема на разговора ще бъдат наложените му от Съединените щати санкции. Малинов твърди, че иска в Москва да получи консултация по въпроси от международното право.

Николай Малинов, лидер на движение "Русофили": "Включително искам да разбера какви са последствията оттук нататък. Мисля, че моите приятели, чиновници, които се занимават с външна политика по 30-40-50-60 години по-добре знаят. Аз за "Магнитски" нищо не знам. Аз знам, че всички неща, които са написани тук са пълни лъжи. - Твърденията на американските власти са, че вие сте корумпирал съдията, за да ви пусне в Русия? - Е, да де, ама твърденията на българската съдебна система са, че това са пълни глупости. И че ако имат някакви доказателства, трябва да ги предоставят. Но те не ги предоставиха и висшия съдебен орган в България оневини съдията.

Днес съдът разпита свидетели по делото за шпионаж в полза на Русия, по което лидерът на "Русофили за България" е подсъдим. На поредното заседание свидетелите бяха питани за отношенията на Малинов с Леонид Решетников и Константин Малофеев, които имат забрана да влизат у нас за срок от 10 години.

Санкционираният по "Магнитски" Николай Малинов пред БНТ: Горд съм, че съм включен в списъка, това е оценка за работата ми

Николай Малинов е подсъдим за това, че е бил в услуга на две руски организации, които имали за цел да увеличат влиянието на Русия у нас. Според обвинението за целта той искал да придобие секретна информация, която да предостави на руската страна.

Прокуратурата: Всички посочени във втория списък "Магнитски" са разследвани

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поскъпването на храните: Започват масови проверки в магазините
Поскъпването на храните: Започват масови проверки в магазините
Събират дарения и за пострадалите животни в Турция
Събират дарения и за пострадалите животни в Турция