НОВИНИ

Николай Пенчев: Срещу Япония очаквам жестока битка, но и да стане хубав мач

Николай Пенчев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 09.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният национал Николай Пенчев обясни защо мъжкият ни тим отстъпи на Полша в петгеймов мач от Лигата на нациите в Япония.

България изигра силен двубой срещу сребърния медалист от Световното първенство - Полша, но отстъпи с 2:3 гейма (27-25, 19-25, 25-22, 22-25, 11-5) в третата си среща от Група 2 на турнира Лига на нациите.

Така "лъвовете" вече са с една победа и две загуби, които дойдоха след тайбрек. Във временното класиране сме на четвърта позиция с 5 точки, колкото има и Бразилия. Лидер е Полша със 7.

"Повече търпение не ни стигна да спечелим срещу Полша. Много искахме, видя се. Допуснахме доста повече грешки от тях в четвъртия и петия гейм. Не можахме, но бяхме много близо, искахме да победим. Но в един момент просто прегоряхме", каза Пенчев пред сайта на федерацията.

"Съставът в момента ми се струва много изравнен. Дори хората, които играят по-малко, като влезнат, не се вижда голяма разлика. Успяват да помогнат с каквото могат. Има добра сработка с хората, които играя повече, и тези, които не играят. Тренираме добре и мисля, че се вижда и на мачовете, че колективът работи изцяло в наша полза", смята играчът на украинския Епицентър-Подоляний Городок.

В последния мач в Нагоя играем срещу домакина Япония. Срещата е в събота от 13:10 ч.

"Срещу Япония очаквам утре жестока битка, залата ще е пълна. Със сигурност това ще ни помогне повече, ще ни мотивира. Очаквам да стане хубав мач и, дай Боже, да успеем да спечелим втора победа", каза още Николай Пенчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провериха басейните в страната преди старта на летния сезон
Провериха басейните в страната преди старта на летния сезон
Светослав Гоцев: Представихме се добре срещу един много класен отбор
Светослав Гоцев: Представихме се добре срещу един много класен отбор