НОВИНИ

Николай Желязков: За мен дербито с ЦСКА е абсолютно редови мач

николай желязков мен дербито цска абсолютно редови мач
Снимка: Startphoto.bg, НВЛ
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 12.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Левски гостува като лидер в Националната волейболна лига на "вечния" си опонент ЦСКА в 7-ия кръг първенството. Първото "Вечно дерби" за сезона е на 18 ноември от 18.00 ч.

Воденият от Николай Желязков тим събра 15 точки, а "червените" имат 14 и мач по-малко. Изходните позиции на двата отбора дават допълнителен заряд на битката.

Старши треньорът на "сините" Николай Желязков заяви, че дербито с ЦСКА за него е абсолютно редови двубой. Той разкри, че съставът му ще се опита максимално да затрудни "червените" и да покаже добър волейбол в залата на ЦСКА.

"Дербито с ЦСКА? Честно казано, за мен е абсолютно редови мач. Левски - ЦСКА винаги е дерби в годините. Точките, които се печелят, обаче са същите. Важно е да направим добра тренировъчна седмица. Ще се опитаме да затрудним максимално ЦСКА и да покажем добър волейбол в тяхната зала. Не са свършили тежките мачове. За мен няма нищо различно срещу ЦСКА. Зарядът ще бъде голям, ще има публика фенове на ЦСКА, но за това играем", заяви Желязков относно предстоящото дерби.

"Излязохме с по-различен състав. Не сме подценявали Марек. Сега бе момента да дам възможност и на други момчета да поиграят. Стоил Палев игра като титуляр за първи път. Като цяло се представи добре. Аз видях позитивни неща. В крайна сметка успяхме да спечелим чиста победа", коментира бившия национален селекционер успеха с 3:0 гейма над Марек Дупница, която бе пета поред за Левски в шампионата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул вече е шести във Висшата лига след домакински успех над Саутхемптън
Ливърпул вече е шести във Висшата лига след домакински успех над Саутхемптън
Специално пред БНТ: Борис Тадич за конфликта с Косово, връзката с войната в Украйна и позицията на Балканите
Специално пред БНТ: Борис Тадич за конфликта с Косово, връзката с войната в Украйна и позицията на Балканите