НОВИНИ

Николов: Ако войната не ескалира, природният газ може да остане на същите нива

живо изявление енергийния министър
bnt avatar logo
от БНТ
11:23, 15.03.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

До края на месеца, ако войната не ескалира, цените на природния газ може да останат на сегашните си или по-ниски нива. Това заяви енергийният министър Александър Николов пред медии след срещата на правителството с бизнеса.

"Трябва да се прави разлика между краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки. Краткосрочно това, което беше обявено като прогнозна цел е на фона на правилата, които следва да се спазват от конкретното дружество и входирането на документите в регулатора. От деня, в който беше подадено заявлението до днес, цените са значително по-ниски", каза Николов.

Разширяват газохранилището в "Чирен" с обществени поръчки за над 300 млн. лв.

Най-големият проблем за "Булгаргаз" и енергийната система е "Топлофикация София", това е проблем, трупан с десетилетия, категоричен е министър Николов.

"Със сигурност ще е необходимо оздравяване. Как това ще се случва зависи от потенциалния инвестицонен интерес. Към момента мога да кажа, че има сериозен такъв. Начинът на работа на "Топлофикация София" трябва да изглежда по съвсем различен начин и тя да погасява задълженията си към "Булгаргаз" и БЕХ", коментира министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: Годишната инфлация достигна 10%
НСИ: Годишната инфлация достигна 10%
Карим Бензема задмина Тиери Анри и вече е най-резултатният френски футболист в историята
Карим Бензема задмина Тиери Анри и вече е най-резултатният френски футболист в историята