НОВИНИ

Нинова: От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността

бузлуджа отново чиста
bnt avatar logo
от БНТ
08:16, 30.07.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

БСП организира традиционния събор на Бузлуджа, на който се очаква социалистите да очертаят и акцентите в предизборната си кампания за предстоящите предсрочни избори.

"От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, доходите, борба с бедността и неравенствата.", обяви Корнелия Нинова.

В публикация в социалните мрежи тя се обявява срещу закупуването на нови 8 самолета Ф-16 в момент на икономическа криза и при положение, че България още не е получила първата доставка.

Очаква се на политическия митинг, който ще започне от 11.30 ч., лидерът на партията Корнелия Нинова да заяви основните политически послания в предстоящата предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори. По традиция всяка година социалистите се събират на Бузлуджа, за да отбележат началото на организираното социалистическо движение в България.

Корнелия Нинова: Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа

В ефира на "Панорама" снощи Корнелия Нинова заяви:

"Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа, бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха седмици наред, предложихме 79 закона на НС, подходихме разумно и мъдро."

По думите ѝ през последната 1 година БСП се е променила - от партия, с която никой не е искал да разговаря, са се превърнали в единствената партия, която може да говори с всички.

"И го направихме, водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци, за всяко семейство предстоят изпитания през зимата", каза Нинова.

Заради митинга на социалистите е въведена временна организация на движението. От 7.00 до 13.00 часа, по пътя между връх Шипка и връх Бузлуджа ще се пропуска движението с приоритет в посока Бузлуджа, а след 13.00 часа пътната полиция ще облекчи движението в обратната посока.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1702 са новите случаи на COVID-19
1702 са новите случаи на COVID-19
Григор Димтров стартира срещу французин или американец във Вашингтон
Григор Димтров стартира срещу французин или американец във Вашингтон