НОВИНИ

Нов младежки проект в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 20.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Над 2 милиона лева отпуска финансовият механизъм на европейското икономическо пространство за проект, насочен към младите хора от Пловдивска област. В него ще се включат младежи и от малките населени места, както и от уязвими групи. Те ще бъдат обучавани в лидерски умения и предприемачески инициативи.

Тригодишният проект обединява 12 обучителни курса за повишаване на увереността и комуникативните способности, 40 предприемачески проекта на млади хора, два семинара за младежи от рискови групи, които са застрашени от изпадане от образователната система, както и младежки и експертни форуми за обмен на опит.

“Първия период септември 2020 до юни 2021 ще посетим и ще работим в градовете Хисаря и Сопот”, заяви организаторът Калина Дамянова.

"Там ще работим с деца, младежи, родители и преподаватели, също така ще бъдат включени и уязвимите групи. С нашия екип ще се опитаме да работим и с други малки населени места, с които вече сме работили в предния проект – ще обходим Брезово, Раковски, Перущица”, допълни организаторът Димитрия Тодорова.

“Хубаво е, че има привлечени средства, хубаво е, че ще бъдат дадени за млади хора, ще бъдат инвестирани, защото това е най-добрата инвестиция”, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

По проекта ще бъде изработена и програма за дигитална медийна грамотност, която ще се предоставя на учители и обучители, работещи с деца от уязвими групи.

Автор: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чехия и Литва с ограничения при пътуване за българи
Чехия и Литва с ограничения при пътуване за българи
За първи път от 1956 г. няма да връчат "Златната топка"
За първи път от 1956 г. няма да връчат "Златната топка"