НОВИНИ

Нов успех за Виктория Томова и място в 1/2 финалите в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:32, 22.05.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
виктория томова нова победа финалите белград
Слушай новината

"Щастливата губеща" Вики Томова записа трети последователен успех в сръбската столица и по този начин се класира за 1/2 финалите на турнира от категория WTA 250.

Софиянката елиминира унгарската квалификантка Река-Лука Яни и след 6:1, 2:6, 7:5 ще играе за втори път в своята кариера на турнир от подобна категория.

Двете тенисистки си размениха по един сет, в който победителката определено имаше надмощие, като Томова взе първата част, но Яни изравни.

Унгарката тръгна уверено и в решителната част, повеждайки с 2:0, но родната тенисистка отговори подобаващо и обърна до 4:2. 26-годишната софиянка дори сервираше за мача при 5:3, но се пропука и позволи на Яни да стигне до 5:5. В 12-ия гейм все пак Виктория осъществи нов пробив, с който затвори срещата след малко над 2 часа и половина на корта.

Тази победа осигури на българката 10 100 долара от наградния фонд и 110 точки за световната ранглиста, които ще и помогнат тя де се изкачи до 108-то място в подреждането. Новият личен рекорд на 26-годишната софиянка означава, че от следващата седмица тя отново ще бъде ракета №1 на България при дамите.

В спор за място на финала пък днес Томова ще играе срещу №4 в схемата Паула Бадоса. Испанката е на 23 години и се намира на 44-то място в ранглистата на WTA. Това ще бъде първа среща помежду им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН отпуска средства за палестинските територии
ООН отпуска средства за палестинските територии
Австрия отвори границата си с Италия за почивните дни
Австрия отвори границата си с Италия за почивните дни