НОВИНИ

Нова домакинска загуба за Рилски спортист във ФИБА Къп

Шампионът на България отстъпи на Льо Портел с 60:80.

Милен Костов
от Милен Костов
21:07, 22.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
рилски спортист сломи съпротивата миньор 2015 перник
Снимка:
Слушай новината

Рилски спортист загуби от Льо Портел с 60:80 (13:17, 17:20, 22:22, 8:21) в мач от третия кръг на ФИБА Къп. Шампионът на България допусна второ поредно домакинско поражение след загубата от Калев/Крамо.

Макар гостите да поведоха в резултата в зала “Арена Самоков”, домакините стигнаха до обрат след кошове на Лакуинси Ридоу и Алън Арнет. Французите обаче върнаха преднината си след добри изяви в преден план на Деандре Голстън и Кристерс Зорикс и спечелиха първата четвърт със 17:13.

През втората част французите започнаха да градят по-солидна преднина. Успешни стрелби на Диг Диавара и резервата Си Джей Кели помогнаха на тима да извоюва двуцифрен аванс. Възпитаниците на Ерик Жирар отново бяха по-резултатни от опонентите си и се оттеглиха с преднина от 7 точки на почивката - 37:30.

Баскетболистите на Любомир Киров започнаха третата част агресивно, но пет поредни пункта на Мирослав Васов не успяха да дадат нужния тласък на съотборниците му за обрат. Гостите запазиха преднината си от 7 точки преди заключителните 10 минути от двубоя.

Финалната четвърт стартира с две тройки за гостите, дело на Джак Нънджи и Голстън. Нови изстрели на Кристерс Зорикс и Голстън зад арката лишиха остатъка от двубоя от интрига.

Домакините демонстрираха по-слаба стрелба от игра (33.3%-50.9%), вкараха само 4 тройки от 21 опита и отстъпиха в борбата под коша (29-40), макар да направиха по-малко грешки (10-15).

Най-резултатен в срещата бе Деандре Голстън с 23 точки. За домакините капитанът Чавдар Костов и Мирослав Васов се отчетоха с по 11 пункта.

Льо Портел заема втората позиция в класирането, докато Рилецо остава на последното 4-о място в подреждането.

За самоковци предстои гостуване на Берое в Националната баскетболна лига, преди нов домакински мач в ФИБА Къп срещу Албакомп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диего Марадона-младши бе назначен за треньор на отбор от испанската трета дивизия
Диего Марадона-младши бе назначен за треньор на отбор от испанската трета дивизия
България с девет боксьори на световното първенство в Будва
България с девет боксьори на световното първенство в Будва