НОВИНИ

Нова Зеландия разгроми Уругвай и се класира и на теория на четвъртфиналите на световното по ръгби

Гледайте тази вечер Франция - Италия от 22:00 ч. Англия - Самоа в събота от 18:45 ч., мегасблъсъкът Ирландия - Шотландия отново в събота от 22:00 ч. и Япония - Аржентина в неделя от 14:00 ч.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:29, 06.10.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
нова зеландия разгроми уругвай класира теория четвъртфиналите световното ръгби
Слушай новината

Трикратният световен шампион по ръгби Нова Зеландия се класира и на теория за четвъртфиналите на първенството на планетата във Франция, след като записа категорична победа над Уругвай с 73:0 в Лион.

"Ол блекс" започнаха участието си на първенството със загуба от домакините, след това обаче надделяха над Намибия с 71:3 и над Италия с 96:17. Мачът с уругвайците бе първият, който селекцията на Йън Фостър обаче печели на нула. Това бе и първият двубой между Нова Зеландия и Уругвай въобще в историята.

Сред отличилите се в двубоя бяха Лестър Фаинга'ануку с три есета, а също така Деймиън Макензи и Уилям Джордан - с по две.

Срещата бе паметна за рекордьора по мачове за националния отбор на Нова Зеландия Сам Уайтлок, който стана вторият ръгбист в историята, записал 150 участия за страната си. Постижението се държи от уелската легенда Алън Уин Джоунс, който се оттегли от националния отбор през май.

Нова Зеландия завърши в група А с 15 точки, които осигуриха на тима десети четвъртфинал на световно първенство от 10 участия. Съперникът им там обаче ще е много корав, някой измежду актуалният световен шампион Южна Африка, настоящият №1 в ранглистата Ирландия или Шотландия (№5). Вторият отбор, който ще продължи напред от група А, ще бъде определен в мача довечера между Франция (13 т.) и Италия (10 т.), отново в Лион, като дори и равенство устройва домакините.

До момента за четвъртфиналите освен Нова Зеландия, са се класирали Уелс и Англия. Останалите участници ще бъдат определени в последните мачове в групите, които ще се изиграят този уикенд.

БНТ 3 ще излъчи НА ЖИВО четири срещи от днес до неделя!

Тази вечер гледайте Франция - Италия от 22:00 ч. Англия - Самоа в събота от 18:45 ч., мегасблъсъкът Ирландия - Шотландия отново в събота от 22:00 ч. и Япония - Аржентина в неделя от 14:00 ч.

Световната купа по ръгби по БНТ 3

Гледайте по БНТ 3: Франция - Италия от световното първенство по ръгби

Всички останали двубои от елиминационната фаза до края на шампионата ще бъдат излъчени пряко по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария оставя Поморие без вода
Авария оставя Поморие без вода
Вицепрезидентът Илияна Йотова: Вот на недоверие е винаги полезен
Вицепрезидентът Илияна Йотова: Вот на недоверие е винаги полезен