НОВИНИ

Новаците Спартак Варна и Септември стартират участието си в Първа лига

Първият кръг в Първа лига приключва тази вечер в София

официалната топка сезон 2024 първа лига евро 2024
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:07, 22.07.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Последните два мача от първия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. В 19,00 часа Хебър е домакин на новака Спартак Варна, а от 21,15 Септември София приема Берое.

Тази седмица ръководството на Хебър картотекира в Българския футболен съюз 21 състезатели. 7 са чужденците в състава, а юношите на клуба са 3. Душан Вукович чака още своята виза и щом я получи, ще бъде картотекиран. 11 са играчите, които са останали от миналия сезон в тима, а 11 са и новите.

С група от 26 играчи започва сезонът Спартак Варна. Новите попълнения до този момент са вратарят Мартин Величков, хърватският бранител Франьо Пърце, десният бек Радослав Димитров, полузащитниците Антонио Вутов, хърватинът Кристиан Илич, словакът Филип Лесняк и Бернардо Коуто от Португалия. В тима разчитат и на голям брой от своите юноши, които са основата на втория отбор, като част от тях вече имат професионални договори.

През миналия сезон Септември игра във Втора лига, където завърши на второ място, което позволи на тима да се върне директно в Елитната дивизия. Най-вероятно отборът ще се бори за оцеляване и има основателни причини за това. Факт е, че софийският тим постигна успех през миналия сезон за сметка на взети под наем играчи от Първа лига, а сега е малко вероятно те да бъдат дадени под наем на някого, особено на съперниците им.

Берое успя да финишира в средата на класирането и игра в „групата на изпадащите“, която в крайна сметка спечели. През лятото много от лидерите напуснаха отбора, но някои полезни играчи останаха в тима.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство сред жителите на с. Кавракирово заради предложение за изграждане на фотоволтаичен парк
Недоволство сред жителите на с. Кавракирово заради предложение за изграждане на фотоволтаичен парк