НОВИНИ

Новак Джокович и Сърбия не оставиха шансове на Великобритания и са в полуфиналите на Купа "Дейвис" 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:33, 24.11.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Снимка: БТА

Сърбия, водена от световния №1 в мъжкия тенис Новак Джокович, стана последният тим, който се класира за полуфиналите на Купа "Дейвис" 2023, след като в четвъртфиналите елиминира състава на Великобритания.

Западните ни съседи се наложиха в сблъсъка в "Мартин Карпена Арена" в Малага с 2-0 победи, като по този начин те си осигуриха отново участие в полуфиналите след година пауза.

Миомир Кецманович даде тон за успеха, печелейки откриващия мач на сингъл срещу финалиста от Sofia Open 2023 Джак Дрейпър в два тайбрека - 7:6(2), 7:6(6).

Впоследствие на корта се появи и Новак Джоквич, който пък не остави шансове на Камерън Нори и го срази с 6:4, 6:4 за час и 42 минути игра, с което подпечата и крайната победа на сърбите в дуела срещу Великобритания.

С успеха си 24-кратният шампион в турнирите от Големия шлем стана еднолично и най-успешният сърбин в историята на отборната надпревара с 44 победи, изпреварвайки предишния рекордьор Ненад Зимонич.

По този начин Джокович и компания оформиха сблъсък с Италия в полуфиналите на Купа "Дейвис" 2023, което означава, че отново ще станем свидетели на двубой между водача в световната ранглиста и Яник Синер, след като наскоро двамата се срещнаха на два пъти във Финалите на АТР в Торино, където италианецът стигна до успеха в груповата фаза, но Ноле взе сладък реванш, побеждавайки го на финала.

Двубоят между Сърбия и Италия ще се проведе в събота (25 ноември), а днес предстои да бъде определен първият финалист в надпреварата в дуела между Финландия и Австралия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът одобри временна анкетна комисия за полицейското насилие
Парламентът одобри временна анкетна комисия за полицейското насилие
Росен Костурков: Още 39 млн. лева ще бъдат разпределени между земеделци и животновъди до средата на декември
Росен Костурков: Още 39 млн. лева ще бъдат разпределени между земеделци и животновъди до средата на декември