НОВИНИ

Новак Джокович спечели Мастърса в Ню Йорк и фиксира втори "Златен Мастърс"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:49, 30.08.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Тенис
новак джокович спечели мастърса йорк фиксира втори златен мастърс

Водачът в световната ранклиста Новак Джокович (Сърбия) спечели титлата на турнира по тенис на твърди кортове "Western & Southern Open" от сериите "Мастърс", който бе първи след рестарта на сезона в мъжкия тенис.

Джокович отново се нуждаеше от три сета, но след пълен обрат срещу Милош Раонич си осигури 35-ят трофей от надпреварите "Мастърс", с което се изравни с Рафаел Надал по този показател.

С успеха световният номер 1 също така постигна своя втори "Златен Мастърс" в кариерата. Джокера вече има поне по две титли от всеки един от турнирите ор сериите "АТП Мастърс 1000".

Още по впечатляващото е, че сърбинът е единствения тенисист в историята, който изобщо някога е стигал до "Златен Мастърс", а вече има два.

Финалът обаче не започна по най-добрия начин за Ноле, който трябваше да отразява точка за пробив още в първия си сервис гейм. Макара да се справи с тази задача, впоследствие Раонич не загуби нито един гейм до края на сета и след малко повече от половин час го затвори след 6:1.

Втората част започна далеч по-равностойно като в първите пет гейма точките за пробив отсъстваха. При изоставане от 2:3 обаче Раонич пропусна гейм бол и впоследствие допусна пробив, още при първата възможност за Джокович в мача.

До края на сета нямаше нови изненади и Джокович комфортно го затвори след 6:3, възстановявайки паритета във финала.

Решителната част започна по-добре за, родения в Подгорица, Раонич, който осъществи ранен пробив, за да поведе с 2:0.

Тогава обаче Джокович прояви шампионския си дух и след два поредни пробива и общо четири гейма, обърна развоя на третия сет.

Сервирайки за мача при 5:4, световният номер 1 бе поставен на изпитание, допускайки възможност за пробив пред канадеца. С безответна серия от три поредни точки обаче Ноле затвори сета, за да оформи крайното 1:6, 6:3, 6:4.

По този начин сърбинът за втори път вдигна трофея от надпреварата като предишния път бе през 2018-та, когато бе фиксиран и първият "Златен Мастърс".

И за двамата финалисти предстои ден почивка, защото в понеделник на същите кортове на комплекса "Флъшинг Медоус" започва US Open.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздялата е близо: Меси отказа да тренира с Барса
Раздялата е близо: Меси отказа да тренира с Барса
Берлин осъди поведението на протестиращите срещу COVID мерките
Берлин осъди поведението на протестиращите срещу COVID мерките