НОВИНИ

Нови данни по разследването за убийството на Тоско Бозаджийски

bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 06.07.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Има нови данни около разследването за смъртта на Тоско Бозаджийски, който беше пребит и прегазен от автомобил в Солун, след посещение на футболен мач. Родителите на младия мъж са
обнадеждени, че виновните за смъртта на сина им ще получат справедливо наказание.

Първоначално се смяташе, че жената управлявала автомобила е попаднала случайно на мястото, от където младото момче е опитало да избяга от преследвачите си. От събраните доказателства, обаче, става ясно, че тя е била в основата на групата, която е преследвала българите
и е предавала информация за местонахождението им в Солун.

Александра Бозаджийска, майка на Тоско: Благодарение на работата на гръцката полиция и отдела за футболното хулиганство шофьорката е задържана под стража след дълго заседание в съда, като обвинението вече е променено от непредумишлено в предумишлено убийство, което коренно променя цялата ситуация. Има повдигнати обвинения и на други петима души, но техните мерки ще се гледат по-късно.

Родителите на Тоско са били притеснени, че ситуацията с COVID 19 ще забави работата на институциите.

Георги Бозаджийски - баща на Тоско: 3-4 месеца нямахме абсолютно никаква информация тъй като ние контактуваме с адвокати в Солун, но раздвижването стана през тези две седмици с нови обвинения, предполагам със стабилни доказателство от следствието ни дават надежда, че всичко ще свърши както трябва и че тези хора, които убиха сина ни по доста груб и зверски начин, брутален ще си получат адекватни наказания.

Родителите на Тоско са твърдо решени да се борят за справедливи наказания за убийците на детето им и да помогнат подобни прояви да не се случват повече в спорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още 25 деца получиха дарения от "Българската Коледа"
Още 25 деца получиха дарения от "Българската Коледа"
Археолози ще наблюдават изграждането на водния цикъл в Тутракан
Археолози ще наблюдават изграждането на водния цикъл в Тутракан