НОВИНИ

Нови разкрития около скандалното интервю на принцеса Даяна

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
15:49, 26.05.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Още
Слушай новината

Във Великобритания обществената телевизия Би Би Си стана обект на критики заради скандално интервю на покойната принцеса Даяна отпреди 26 години.

Разследване показа, че тогава журналистът Мартин Башир си е послужил с измама, за да спечели доверието на принцесата, а ръководството на Би Би Си не е направило достатъчно за разкриването на измамата.

В този брак сме трима, казва Даяна в интервюто, визирайки връзката на съпруга си принц Чарлз с Камила Паркър Боулс. Принцесата също намеква, че и самата тя има извънбрачна връзка.

"Иронията е, че се запознах с Мартин Башир на 31 август 1995 година. Тя почина след точно две години. За мен има връзка между тези две събития. Бързо стана ясно, че всички ще бъдат представени в лоша светлина. И Даяна загуби доверието си към наистина важни хора. Това е една млада жена, в средата на 30-те си години, която е изживяла своя необичаен и изпълнен със сътресения живот пред погледа на обществото. Не знаеше на кого може да има доверие. Когато почина две години по-късно, беше останала без каквато и да е реална подкрепа и закрила", разказва граф Спенсър, брат на принцеса Даяна.

"Синовете на Даяна, Уилям и Хари, излязоха с безпрецедентни изявления. Принц Уилям заяви, че е много притеснен от факта, че журналист от Би Би Си е използвал лъжи и фалшиви документи, за да си осигури достъп до Даяна. Според Уилям начинът, по който е оркестрирано това интервю, през 1995 година, се е отразил пряко на психичното здраве на принцесата и е засилило нейното усещане за параноя, страх и изолация. В резултат на това интервю отношенията между Чарлз и Даяна са се влошили допълнително, твърди Уилям", допълни Красимира Хендри.

Още подробности и защо е важен този случай, както и реакцията на Би Би Си, вижте във видеото от Красимира Хендри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойно увеличение на сигналите до омбудсмана, свързани с достъпа до здравеопазване
Двойно увеличение на сигналите до омбудсмана, свързани с достъпа до здравеопазване
Иван Гешев се срещна с главния прокурор на РС Македония
Иван Гешев се срещна с главния прокурор на РС Македония