НОВИНИ

Новият кмет на Пловдив: Подкрепата, която получих от други партии, беше безрезервна и без договорки

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 06.11.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров от ГЕРБ обяснява изборната си победа с положителната кампания, която е провел и с факта, че много пловдивчани вече познават работата му като кмет на район "Тракия".

В "Още от деня" Димитров заяви, че в екипа му ще влязат предимно партийни членове на ГЕРБ. Изтъкна, че подкрепата, която е получил от други партии на втория тур, е безрезервна и не е правил договорки с никого, включително и със Славчо Атанасов, който остана трети на първия тур на местните избори.

"Имаме категорична победа в Пловдив и екипът, който вече е структуриран, ще бъде предимно от членове от партията, за разлика от предишния мандат, където много малко имахме членове на нашата партия. А подкрепата, която ми е оказвана от други партии, беше безрезервна, без условия.

За подкрепата от "Съединени за Пловдив" и Славчо Атанасов - също е бил кмет на "Тракия", познава работата ми и му е сочил като пример", коментира Димитров.

Сред основните му приоритети като кмет са подобряване на инфраструктурата и довършването на ремонтите в града. Преминаването към по-екологичен транспорт, грижа за културно-историческото наследство и справяне с голямата задлъжнялост на Пловдив.

Според Димитров ще е необходима преоценка на приходната част на града. Възможности за развитието на Пловдив Димитров вижда и чрез различни линии за помощ от държавата.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: В Газа има двама заложници с български произход
Мария Габриел: В Газа има двама заложници с български произход
Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка
Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка