Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Новият министър на културата Кръстю Кръстев официално встъпи в длъжност

Айше Сали
от Айше Сали
19:22, 06.06.2023
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
новият министър културата кръстю кръстев официално встъпи длъжност
Слушай новината

На кратка церемония по приемственост в Министерството на културата новият министър на културата Кръстю Кръстев пое поста от досегашния Найден Тодоров.

„Това е човек, който през годините се е доказал като един от най-добрите ръководители в културата в България“ - с тези думи Найден Тодоров представи своя наследник. С присъщото си чувство за хумор маестро Тодоров пожела на министър Кръстев да работи в Министерството толкова време, колкото и в Пловдив, както и да бъде също толкова успешен. „Преди два месеца ти връчих наградата на Министерството на културата, сега ти връчвам Министерството на културата“, обърна се Найден Тодоров към Кръстю Кръстев.

Министър Кръстев благодари на маестро Тодоров, като подчерта, че за него той е изключителен професионалист и човек, когото обича и уважава. „Вярвам, че е направил всичко, което може - и повече - за това тук да се случват нещата, за което благодаря!“, каза министър Кръстев.

Той сподели, че сега идва на място, на което преди това е отивал по други причини. Затова си е помислил:

„Отдушникът ти свършва, сега ти трябва да бъдеш отдушник“. По отношение на работата министър Кръстев сподели, че е свикнал тя да бъде в екип, в който има уважение към труда на всеки. „Аз уважавам всеки труд, уважавам моженето в труда“, посочи новият министър на културата. По думите му вероятно има натрупани негативни неща от всичко онова, което пречи на работата, която трябва да се свърши, но вярва, че всички работещи в Министерството идват в него с голяма любов, преди всичко към културата. „Иска ми се да изградим дух на доверие, което зная, че се печели трудно. Повярвайте ми, аз няма да се намеся в работата на никого, ако той спечели доверието ми, че това е, което трябва да се направи“, обърна се министър Кръстев към екипа на Министерството на културата. Системата трябва да се успокои, а хората – да бъдат оставени да работят, каза още министърът. Той изтъкна, че в културата има много можещи хора и ако Министерството успее да успокои средата, в която работят, те ще дадат най-доброто от себе си.

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, Найден Тодоров символично предаде на наследника си фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оказване на помощ на Украйна - сред приоритетите на новия министър на отбраната Тодор Тагарев
Оказване на помощ на Украйна - сред приоритетите на новия министър на отбраната Тодор Тагарев
Доц. д-р Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта
Доц. д-р Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта