Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Новият шеф на НАП с досие в системата за източване на данъци, твърдят от ГЕРБ

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:24, 04.06.2021
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Бившите управляващи с коментар на обявените икономически мерки. ГЕРБ изцяло подкрепя призива на финансовия министър за привличане на повече приходи в бюджета. Смятат, че могат да бъдат полезни на служебното правителство за привличането им. От ГЕРБ коментираха и обявените от кабинета мерки за подпомагане на бизнеса заради пандемията.

Това, че няма да има безвъзмездна помощ и тя се заменя с кредити не съответства на препоръката на президента Радев, смята Томислав Дончев.

Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета

Бившите управляващи попитаха и дали новия шеф на НАП Румен Спецов е бил специалист по източване на държавната хазна, като дадоха примери.

Проверка срещу шеф на НАП е прецедент, достоен за учебниците по демотивиране на служителите и може би спад на приходите, допълниха те. Срамно е шеф на НАП да бъде свързан с източване на ДДС, категорични са от ГЕРБ.

Томислав Дончев показа пред медиите номера на досието на Спецов в информационната система за контрол на НАП.

Според тях, фирмата на Спецов съществува в системата за източване на данъци отдавна и е получен ревизионен доклад.

Министър Василев каза, че проверката трябва да се извърши от прокуратурата, но всички знаем, че това става при доказано престъпление. А съвсем спокойно министърът може да нареди тази проверка на някой от заместниците на г-н Спецов, допълни бившият финансов министър Кирил Ананиев.

Моят съвет е незабавно да се използва информационната система на НАП, която за няколко минути може да покаже цялата истина, допълни той.

Нямаме отговор на най-съществения въпрос -откъде се появиха тези хора и кой ги предложи, допълни Томислав Дончев.

Като здравен министър до мен не са идвали сигнали за незаконни трансплантации, коментира Ананиев по повод информацията за извършвани незаконни трансплантации в болница "Лозенец". Като излезе проверката ще проверим, допълни той.

Схемата за незаконни трансплантации в болница "Лозенец" е действала 2 години

Трета седмица чакаме доказателства - показания на свидетели, адекватни документи, коментира Томислав Дончев относно скандала с подслушвани политици.

Като послушват службите един опозиционен политик, какво ще научат? Кой на какъв протест ще отиде и какво ще каже?Супер важна оперативна информация, допълни Томислав Дончев.

Николай Хаджигенов показа пред БНТ доказателства за подслушване на политици

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 1000 дървета в София вече са отбелязани на нова дигитална карта
Над 1000 дървета в София вече са отбелязани на нова дигитална карта
Откриват фестивала "Опера Оупън"
Откриват фестивала "Опера Оупън"