НОВИНИ

Новият шеф на НАП с досие в системата за източване на данъци, твърдят от ГЕРБ

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:24, 04.06.2021
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Бившите управляващи с коментар на обявените икономически мерки. ГЕРБ изцяло подкрепя призива на финансовия министър за привличане на повече приходи в бюджета. Смятат, че могат да бъдат полезни на служебното правителство за привличането им. От ГЕРБ коментираха и обявените от кабинета мерки за подпомагане на бизнеса заради пандемията.

Това, че няма да има безвъзмездна помощ и тя се заменя с кредити не съответства на препоръката на президента Радев, смята Томислав Дончев.

Служебният кабинет подготвя актуализация на бюджета

Бившите управляващи попитаха и дали новия шеф на НАП Румен Спецов е бил специалист по източване на държавната хазна, като дадоха примери.

Проверка срещу шеф на НАП е прецедент, достоен за учебниците по демотивиране на служителите и може би спад на приходите, допълниха те. Срамно е шеф на НАП да бъде свързан с източване на ДДС, категорични са от ГЕРБ.

Томислав Дончев показа пред медиите номера на досието на Спецов в информационната система за контрол на НАП.

Според тях, фирмата на Спецов съществува в системата за източване на данъци отдавна и е получен ревизионен доклад.

Министър Василев каза, че проверката трябва да се извърши от прокуратурата, но всички знаем, че това става при доказано престъпление. А съвсем спокойно министърът може да нареди тази проверка на някой от заместниците на г-н Спецов, допълни бившият финансов министър Кирил Ананиев.

Моят съвет е незабавно да се използва информационната система на НАП, която за няколко минути може да покаже цялата истина, допълни той.

Нямаме отговор на най-съществения въпрос -откъде се появиха тези хора и кой ги предложи, допълни Томислав Дончев.

Като здравен министър до мен не са идвали сигнали за незаконни трансплантации, коментира Ананиев по повод информацията за извършвани незаконни трансплантации в болница "Лозенец". Като излезе проверката ще проверим, допълни той.

Схемата за незаконни трансплантации в болница "Лозенец" е действала 2 години

Трета седмица чакаме доказателства - показания на свидетели, адекватни документи, коментира Томислав Дончев относно скандала с подслушвани политици.

Като послушват службите един опозиционен политик, какво ще научат? Кой на какъв протест ще отиде и какво ще каже?Супер важна оперативна информация, допълни Томислав Дончев.

Николай Хаджигенов показа пред БНТ доказателства за подслушване на политици

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 дървета в София вече са отбелязани на нова дигитална карта
Над 1000 дървета в София вече са отбелязани на нова дигитална карта
Откриват фестивала "Опера Оупън"
Откриват фестивала "Опера Оупън"