НОВИНИ

Новият спортен министър: С този бюджет българският спорт мимикрира

новият спортен министър бюджет българският спорт мимикрира
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 13.12.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

След извънредното заседание на парламента днес България вече е с редовно правителство и нов Министерски съвет. За министър на младежта и спорта официално бе избран Радостин Василев.

"Считам, че към момента това министерство, с този бюджет, българският спорт мимикрира. Време е в българския спорт да работят хора, на които наистина им се работи, а не да бъде използвана системата за кражби и за източване на средства", обяви Василев при стъпването си в длъжност.

"Срещите ми започват от утре, така трябва да бъдат проведени, че да няма спорт или някой, който да се почувства засегнат, изолиран, или някой да си мисли, че ще бъде приоритизиран. Започваме много активно от утре, имам среща и с г-н Кузманов, и от него очаквам информация за това как се развива системата, защото той е бил в нея достатъчно дълго, за да може да даде една добра оценка", заяви новият спортен министър.

"Първото нещо е да се запозная с хората в министерството, да ги успокоя, да видим как ще работим оттук нататък. Моята идея е да градим, не да разграждаме, но естествено, ще имам засилени изисквания към структурите на министерството. Аз доста дълго време наблюдавам системата, участвам в нея и имам определени създадени впечатления, които трябва да бъдат някои опровергани, а други - затвърдени. Започваме с това да видим как бихме могли в новия бюджет, който трябва да предвиди държавата, максимално справедливо и целесъобразно трябва да бъдат предвидени средства за спорта", каза Радостин Василев.

Той не пожела да даде коментар за битката за президентското място в Българския футболен съюз.

"Дали (БФС) има нужда от промяна, ще се разбере на конгреса, не желая да взимам в момента оценка, защото позицията ми не позволява такава", добави още министър Василев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генчев: Да получим 5 гола на собствен терен е прекалено много
Генчев: Да получим 5 гола на собствен терен е прекалено много
Урсула фон дер Лайен към Кирил Петков: Нямам търпение да се срещнем в четвъртък
Урсула фон дер Лайен към Кирил Петков: Нямам търпение да се срещнем в четвъртък