НОВИНИ

Новият зимен сезон: Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 20.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

След официалното откриване на зимния ски сезон в Банско очакванията на туристическия и хотелиерския бранш са оптимистични. Резервациите за празниците са двойно повече в сравнение с отминалата година.

Репортажът на Али Мисанков вижте във видеото.

Голяма част от хотелите в Банско вече са резервирани за коледно-новогодишните празници. Традиционно за Коледа повече резервации има от българи, а за посрещането на новата година от чужденци. Най-много туристи се очакват от Гърция.

"Те вече са много. През миналите уикенди, това беше преобладаващия поток туристи. Спазват правилата, дисциплинирани са", казва Зорка Тамбукиева - секретар на туристическия бранш в Банско.

"Имаме много резервации, разбира се има и анулации предвид несигурната обстановка, но като цяло сме оптимисти", добавя Иванка Банкова, мениджър на хотел в Банско.

След успешния летен сезон в курорта, няма пречка зимният ски сезон, който е най-доходоносен за Банско, да бъде успешен, въпреки мерките срещу COVID-19, каза кметът Иван Кадев.

"Банско 8 пъти е признат за туристически град и ски курорт. Общината заедно с туристическия сектор прави всичко възможно хората да са доволни", изтъкна Кадев.

Зелени сертификати в курорта ще се изискват само в хотелите и ресторантите. На лифтовете е задължително само носенето на предпазни маски.

"Ние ще работим при спазване на всички мерки, и затова е необходимо зеления сертификат", смята Зорка Тамбукиева.

До 26 декември цените за лифт картите остават на нивото от миналата година. След това обаче се повишават с 12%, което ще направи дневната карта 79 лв. за възрастен.

Заради обилните снеговалежи през последните седмици, условията на пистите са отлични. Остава обаче опасността от лавини, в извън обозначените за каране на ски места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече ограничения и протести заради Омикрон в Европа
Все повече ограничения и протести заради Омикрон в Европа
Президентът Радев разговаря с премиера на Гърция Мицотакис
Президентът Радев разговаря с премиера на Гърция Мицотакис