НОВИНИ

Ново напрежение на „Армията“: Гневни фенове замеряха футболистите на ЦСКА с клони, банани и бутилки

ново напрежение bdquoармиятаldquo гневни фенове замеряха футболистите цска клони банани бутилки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 19.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Група разгневени привърженици на ЦСКА замеряха с банани, бутилки и клони футболистите на тима, които се опитваха да влязат в стадион "Българска армия" през главния вход на сектор "А".

Неприятната случка се разигра два часа преди домакинството на "червените" на Ботев (Пловдив) в двубой от предпоследния 31-и кръг на Първа лига.

Нито един от играчите на Алън Пардю не пострада, тъй като полицията оформи "жива" преградна стена между феновете и футболистите, а в последствие кордон изведе състезателите на безопасна дистанция.

Това принуди футболистите на ЦСКА да влязат в стадиона през сектор "В", а клубният автобус остана пред сектора "Б", който е предназначен за привържениците на Ботев (Пловдив).

Бурната реакция на привържениците на 31-кратните шампиони не стиха, като те скандираха "Вън от ЦСКА" към играчите и отправиха обидни реплики към финансовия благодетел на "червените" - Гриша Ганчев.

Недоволството на феновете на "армейците" е провокирано от слабите резултати, които любимият им тим допусна през пролетния дял на шампионата. ЦСКА за пореден път загуби битката за титлата с Лудогорец, въпреки че се бе доближил само на две точки от "орлите", а в последствие загуби и финала за Купата на България по футбол от вечния съперник Левски с минималното 0:1.

В следствие на загубата от "сините", входът към съблекалните на "Армията", както и прозорците на администрацията на клуба бяха потрошени от "червен" фен.

По-рано през деня една от футболните врати на терена бе унищожена, като това принуди домакините да поставят нова такава, за да може срещата с "канарчетата" да бъде изиграна по план.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 пътници чакаха 2 часа за превоз след повреда във влака Свиленград-Пловдив
Над 100 пътници чакаха 2 часа за превоз след повреда във влака Свиленград-Пловдив
Енергийният министър очаква увеличение на отоплението с няколко десетки процента
Енергийният министър очаква увеличение на отоплението с няколко десетки процента