НОВИНИ

Ново отделение за пациенти с COVID-19 в болницата в Добрич

bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 01.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Здраве

Ново отделение за пациенти, заразени с COVID-19, е разкрито в болницата в Добрич. Така в лечебното заведение могат да приемат до 40 души, носители на инфекцията. В града и региона ситуацията с разпространението на заразата вече е овладяна, след като през последния месец е намалял броят на хората с коронавирус.

До новото COVID отделение е забранен достъпът на външни лица и медицински персонал, който не работи с пациенти, заразени с коронавирус.

Д-р Георги Желязков, прокурист на МБАЛ-Добрич: Като е абсолютно изолирано с индивидуален вход, който е извън входа на болницата, с индивидуален асансьор, който е с код.

В болницата все още е ограничен достъпът за външни лица и към всички останали отделения. Близки на пациентите имат по един час на ден, в който могат да им носят храна и консумативи.

От началото на пандемията 15 лекари в Добрич са се заразили с коронавирус. Двама от тях все още са инфектирани. В болницата персоналът не достига.

Д-р Георги Желязков, прокурист на МБАЛ-Добрич: Положението в болницата чисто кадрово не е никак стабилно. Тази ситуация в момента още повече утежнява. Имаме нужда, както от лекари, така и от медицински сестри и санитари, които да обезпечат, както COVID сектора, така и всички останали звена на болницата.

От здравното заведение заявиха, че ако има нов пик на заболяването в Добричка област, ще са необходими повече лекари и медицински сестри и тогава ще се търси помощ от държавата.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ханзи Флик е "Най-добър треньор на УЕФА"
Ханзи Флик е "Най-добър треньор на УЕФА"
Лидерска среща на върха в Брюксел
Лидерска среща на върха в Брюксел