НОВИНИ

Новогодишни концерти и спектакли в празничната програма на Музикалния театър

новогодишни концерти спектакли празничната програма музикалния театър
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 23.12.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

До 31 декември програмата на Музикалния театър е заредена с празнично настроение. Трупата е в трескава подготовка на своите традиционни новогодишни спектакли, с които ще зарадва ценителите на оперетата и мюзикъла.

На 28 декември след едногодишно прекъсване заради пандемията, Музикалният театър кани зрителите на своя Новогодишен оперетен бал. По традиция балът е в зала 1 на НДК, за да събере големия брой желаещи да се докоснат до блясъка и жизнеността на вечно оптимистичния жанр на оперетата. Тази година за първи път наред с любимите шедьоври на оперетната класика от Щраус, Лехар и Калман, в концерта-спектакъл ще прозвучат и популярни оперни творби от Бизе, Росини и Верди.

Другата изненада за зрителите е специалното участие на Балет "Арабеск".

Запазена марка на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК е и представянето на детска балетна школа. Билетите се продават през Ивентим и Билетния център на НДК.

На 30 декември от 19.00 часа артистите играят най-любимата оперета на българската публика "Царицата на чардаша". Постановката на Музикалния театър е класическа и в същото време модерна трактовка на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография. Режисьор-постановчик е Адриан Холендер от Австрия; режисьор - Марияна Арсенова; сценограф и художник на костюмите е Иван Савов.

В навечерието на Новата 2022 година - на 31 декември от 17 часа, Музикалният театър кани зрителите на най-популярната и обичана оперета на Щраус - "Прилепът". Тази творба на Краля на валса традиционно се играе във всички големи оперни и оперетни театри по света в навечерието на Нова година.

За зрителите на Новогодишния спектакъл на "Прилепът" в Музикалния театър на 31 декември ще има томбола с награди, която ще се тегли по време на маскения бал в двореца на Принц Орловски. Сюжетът в оперетата на Щраус е изпъстрен с комични обрати, които подлагат на изпитание любовта и съпружеската вярност на главните герои Айзенщайн и Розалинда.

В навечерието на Новата 2022 година с очакване тя да бъде по-добра от отминалата Музикалният театър кани зрителите на своите празнични спектакли. Билетите се продават на сайта и на касата на Музикалния театър - 02/943 19 79.

СНИМКИ: Музикален театър

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връщат полицейския час в Каталуния
Връщат полицейския час в Каталуния
Задържаха четирима за трафик на мигранти в Бургас
Задържаха четирима за трафик на мигранти в Бургас