НОВИНИ

Новото поколение циркови артисти във фамилията Балкански

bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 16.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Култура
Слушай новината

Кой не обича да ходи на цирк? Светлинно шоу, забавни скечове с клоуни, опасни акробатични номера, за които се чудиш как изобщо са възможни, магически трикове и всичко това придружено с една кутия пуканки - няма как да е по-добре.

Ще ви представим една фамилия, която дълго се занимава точно с това изкуство, наречено цирк - фамилия Балкански.

Дългогодишната история на цирковото семейство „Балкански“ води началото си от град Самара в Русия, където през далечната 1820 г. те основават първия си цирк - под името „Джунтини“. Цирк „Балкански“, основан от баща и двамата му сина, е пуснал дълбоки корени в цирковото изкуство и вече 22 години представят своите завладяващи номера на сцена.

Зад всяко представление и всеки цирков артист стоят дълги тренировки и репетиции, които да гарантират успеха им на сцената както и безопасността им по време на изпълненията.

За 72 години в цирка Александър Балкански заедно с неговия екип са спечелили множество награди, но също толкова важно е и следващото поколение, което да го наследи. Новото поколение от изпълнители, въпреки ранната си възраст, вече са част от програмата на цирка със свой собствен номер

Вижте повече за фамилията Балкански и техния живот в цирка в репортажа на стажант-репортерите Михаил Диков и Елиза Конджагюлова, заедно с оператора Николай Николов.

Гледайте повече теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вкус на детство: Празник на мекицата в село Блъсковци
Вкус на детство: Празник на мекицата в село Блъсковци
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика