НОВИНИ

Превозвачите не се отказват от протеста на 18 май

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
17:34, 16.05.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Превозвачите готвят протест в сряда заради цените на горивата и мораториума на промените в толсистемата. В момента над 200 населени места в страната са без достъп до транспорт. Затова превозвачите настояват те да бъдат включени в обхвата на наредбата за субсидиране, както и актуализиране в цените на билетите.

Утре следобед те ще имат поредна среща с премиера Кирил Петков.

"Ясно казахме, че ако до 17 май не са решени проблемите, не ако ни е обещано, излизаме на 18 май. Правейки среща утре в 3 часа, не разчитаме, че ще ни бъдат решени проблемите, разчитаме на някакви конкретни ангажименти. Така, че протестът на 18-и остава", каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи в България

"Ние ще продължим да отстояваме това, което сме заявили - намаление на цените на горивата за всички български граждани, мораториум на толсистемата до 1 януари 2023 г. А дотогава очакваме да има добър диалог, за да се постигнат необходимите резултати към тази дата и съответно това, за което ние настояваме и то със сигурност не е още пари, така както твърди министър Василев. Това, за което ние настояваме, е всеки български гражданин да има достъп до транспортни услуги", изтъкна Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията автобусните превозвачи.

"Нашите искания са ясно артикулирани през последните два месеца и половина. От самото начало те са едни и същи. Това е защото ние виждаме, че ще бъде нарушена веригата на доставките", заяви Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вкус на детство: Празник на мекицата в село Блъсковци
Вкус на детство: Празник на мекицата в село Блъсковци
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика
Мечка напада кошери в Чепеларе - засега я гонят с пиратки и силна музика